CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

středa 4. května 2011

Sedmikráska chudobka

Použití: Droga má v lidovém léčitelství dosti široké, ale málo specifické uplatnění při využívání protizánětlivých a expektorančních účinků. Nálev se používá při léčení chorob horních cest dýchacích (saponiny) k lepšímu odkašlávání, také se doporučuje v rekonvalescenci po zápalu plic. Bývá součástí rozmanitých čajových směsí s "krev čistícím" účinkem, proti revmatismu, proti krvácení a vředovitosti. Mnohdy slouží především ke zlepšení vzhledu čajových směsí. V homeopatii se používá výtažek z čerstvých květů ke stejným účelům, také proti bolestivé menstruaci a tvoření ledvinových a žlučnikových kamenů. Zevně se doporučuje v obkladech nebo koupelích při furunkulóze, na špatně se hojící rány a podlitiny i proti krvácení z povrchových ran menšího rozsahu a k jejich rychlejšímu čištění a hojení.

Misky jsou kreslené speciálním fixem na porcelán, po zaschnutí vypáleny v troubě na 170°C/30minut. Výrobce fix doporučuje mytí v myčce, já jsem zastánce ručního mytí.

Misky jsou k dispozici.

http://www.fler.cz/vanikla


1 komentářů:

Anonymní

Hledala jsem nějakou inspiraci na malování porcelánu a našla jsem tuto krásnou misku. Dovolila jsem si ji umístit na blog: http://creativehomeblog.blogspot.cz/2013/02/14-dnu-do-valentyna-den-1.html Jana

Okomentovat